dijous, 15 de novembre del 2012

Proposta de CiU davant la Mesa del Congrés per la suspensió dels desnonaments.


Ahir El Grup Parlamentari Català (CiU) va presentar davant la Mesa del Congrés dels Diputats, una proposició no de Llei per tal que es suspenguin els desnonaments d’aquelles persones que veuen afectat el seu habitatges habitual així com  altres mesures per tal d’impulsar una reducció de l’impacte social que està causant els desnonaments.


Aquesta nova proposta  tornar a destacar una realitat: la incompatibilitat entre la regulació processal espanyola envers la Directiva europa, perquè de facto es produeix una indefensió del consumidor enfront l’execució forçosa de la seva hipoteca. Tal com està ara el procediment només quan ja ha patit el procés de desnonament pot plantejar una acció de danys i perjudicis.

La proposta inclou, a més de la paralització dels procediments d’execució dels habitatges habituals, que es faciliti la tramitació al Congrés dels Diputats de les propostes que cerquen revisar l’aplicació de la “dació en pagament”, per a habitatge habitual, per a deutors de bona fe (no confondre amb famílies de bona fe), és a dir aquell que volen pagar no ho pot fer, i valorant les condicions i circumstàncies del cas, valorant per fer-ho circumstàncies com la manca de diligència del creditor a l’hora de concedir el préstec quan es va concedir aquest, entre d’altres.

Proposa també que abans de poder procedir a un desnonament s’hagi d’acudir forçosament a un procediment de mediació, d’aquells casos de deutes o crèdits garantits amb hipoteca sobre habitatge habitual, tenint present els casos i circumstàncies ja descrits al punt anterior.

Així mateix proposa que hi hagi una cessió temporal d’ habitatges que els bancs  aportaran al “banco malo” (SAREB)  i que aquests habitatges cedits passin a ser gestionat per a política social d’habitatge, per les comunitats autònomes i els ajuntaments, per tal de donar resposta als problemes d’habitatge en els anys més aguts de la crisi econòmica.

Manca veure quina acollida tindrà aquesta proposta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada