divendres, 30 de novembre del 2012

Avanç de la Conferència Artur Mas


En aquest moments està tenint lloc, les dades essensicals són:


Avaluació del fet d’haver fet les eleccions. Calia fer-les. La seva base: una manifestació excepcional, unes polítiques d’austeritats excepcionals i una participació excepcional. Per tant calia fer-les.  Avui tenim un dibuix precís de l’estat d’ànim i de l’aposta de la societat catalana, que és transversal. 



El projecte: Dret a autodeterminació. Superar la Crisi i Consolidar l’Estat del Benestar. Va tot en conjunt, no són elements separats, sinó que s’ha de encara de manera conjunta.

Cal assumir que parts de les polítiques no les podem escollir, que venen imposades i s’han de complir.

Govern. Cal un govern fort, estable i seriós.
L’ideal seria una coalició; com ara s’ha fet a Holanda amb pactes de govern, encara que el cap del segon partit no ha entrar al govern, si que ho ha fet el seu partit.

ERC coincideix en aquet projecte.  Ara si no és possible que es fací un govern de coalició, perquè l’altre part no vol,  no ho criticarem, i treballarem en altre fórmula que sigui possible però que donin la màxima estabilitat, amb renúncies mútues i aportacions d’uns i altres. El nostre compromís és que això surti bé.

Es parlarà també amb PSC. Però sempre des de la posició que el projecte aplega l’autodeterminació (fer la consulta), superar la crisi i consolidar l’estat del benestar; i en aquest cas cal saber la posició del PSC envers a fer la consulta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada