divendres, 21 de desembre del 2012

Europa només dona suport al Corredor Mediterrani.


Rebutjades totes les esmenes que volien modificar el mapa de prioritats ferroviàries definit per la Comissió Europea a l'octubre de 2011

 El corredor del Mediterrani queda confirmat com a prioritari per a la Comissió Europea, a diferència del corredor central dels Pirineus que no hi ha estat inclòs malgrat els intents reiterats de PP i PSOE.
El comitè de Transport del Parlament Europeu ha aprovat avui el nou reglament (d'obligat compliment) que defineix les noves xarxes transeuropees de transport per 30 vots a favor, 5 en contra i 5 abstencions.
El vot favorable confirma com a vàlida la metodologia de la Comissió Europea així com els projectes de la xarxa principal que ja havia identificat al mapa publicat a l'octubre de 2011.


Gràcies a l'aprovació d'un compromís que respecta la metodologia de la CE, diversos nòduls han pogut ésser afegits a la xarxa, com ara els aeroports de Las Palmas de Gran Canària, Tenerife, Màlaga, així com la plataforma multimodal de Múrcia i Saragossa.

Més enllà d'aquest fet, els comitès de Transport, Indústria i Energia, han donat llum verda a la regulació del Connecting Europe Facility, que proporcionarà els fons per a la construcció de les xarxes de transport per 80 vots a favor, 8 en contra i 5 abstencions. Els eurodiputats de PP i PSOE han aconseguit en aquest cas que, de cara a l'any 2023, la Comissió Europea pugui utilitzar fons públics europeus per finançar un nou estudi sobre la viabilitat del corredor central dels Pirineus.

"Celebro que la rigorosa metodologia de la Comissió Europea hagi estat respectada en el vot d'avui, així com el principi que cada projecte específic ha de tenir un valor afegit per al conjunt de la Unió Europa" ha declarat Tremosa.

El resultat de la votació d'avui haurà de ser confirmat en un vot al plenari que podria fer-se el proper mes de gener. A partir d'aquell moment començarà el trílog, la negociació final entre la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell (Estats). En qualsevol cas, l'eurodiputat de CiU s'ha mostrat moderadament optimista i no creu que Espanya vulgui i/o pugui articular una minoria de bloqueig dins del Consell en aquesta fase final.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada