dimecres, 23 d’abril del 2014

Ramon Tremosa anima a la participació massiva en els comicis per a poder “canalitzar parlamentàriament el procés cívic que hi ha als carrers”



CiU s’ha fixat com a objectiu que el procés del dret a decidir de Catalunya guanyi visibilitat a Europa de cara a les pròximes europees, segons ha explicat el candidat de la federació, Ramon Tremosa, en roda de premsa on s’ha presentat la imatge de CiU.





Tremosa ha destacat que s’ha optat pel lema “Guanyem-nos Europa”, en plural “perquè és una feina que no podem fer sols, necessitem la màxima cooperació possible i convidem la gent a acompanyar-nos”.Tremosa ha remarcat que la intenció de la federació és “canalitzar el procés català que es viu al carrer cap al Parlament Europeu”, però ha deixat clar que per a aconseguir-ho caldrà “una participació massiva, ja que això i un gran resultat de la nostra coalició consolidaria aquesta demanda pacífica i democràtica per fer la consulta el 9 de novembre”. Pel candidat de CiU també serà una manera d’enviar un missatge “que els catalans volen seguir construint la casa comuna europea”. En aquesta roda de premsa, Tremosa ha estat acompanyat pels números 2 i 3 de la llista de CiU, Francesc Gambús i Mireia Canals.

Sobre la consulta, Ramon Tremosa ha insistit que “és irrenunciable” i per això ha destacat el desig de la federació que el proper 25 de maig sigui el punt d’inici d’un “cercle virtuós, que la faci inevitable”. En aquest sentit, Ramon Tremosa ha plantejat un escenari en què aquest cercle s’obriria amb les eleccions dels 25M, continuaria amb la manifestació de l’11 de setembre i es podria tancar el 18 de setembre amb el referèndum a Escòcia. En opinió de Tremosa, si en aquest referèndum guanyés el Sí, “es podria donar el cas que l’endemà, sortís el Primer ministre Cameron convidant el govern escocès a negociar la separació. I el mateix 19 podria sortir la Comissió Europea convidant Escòcia a quedar-se la Unió Europea, amb un procés d’ampliació intern”.

Davant aquest escenari de futur, Tremosa ha sentenciat que “el 19 de setembre podríem tenir que els arguments de la por quedarien totalment legitimats”.
Per la seva banda, el número dos de la llista de la federació a les eleccions europees, Francesc Gambús, ha incidit en dos dels principals compromisos de la federació “l’obsessió per la proximitat i el retre comptes”. Segons ha destacat Gambús, aquests compromisos es plasmaran a través de la web i durant la campanya, quan aprofitaran per “explicar que quan siguem eurodiputats anirem tornant a veure la gent que hem vist en campanya per explicar-los com evoluciona la feina feta, no esperarem 5 anys”. Gambús també ha assegurat que “durant la campanya passarem per totes les capitals de comarca i per pobles petits. Hi ha una manera de fer política més pròxima que només s’aconsegueix parlant molt i molt amb la gent”.

Al costat de la imatge “Guanyem Europa”, la federació també n’ha presentat tres més: “Guanyem democràcia”, “Guanyem llibertat” i “Guanyem futur”.

www.tremosa.cat, la web del candidat

En la roda de premsa s’ha presentat tant la imatge de la federació com la web www.tremosa.cat. Aquest portal inclou informació sobre el candidat i sobre la seva activitat al Parlament Europeu i vol servir per explicar “la feina feta fins ara i la que volem fer en els propers cinc anys al Parlament i a les institucions europees”. Ramon Tremosa també ha remarcat que “a Catalunya hi ha una sensibilitat més alta per demanar al seu eurodiputat presentar sol·licituds, preguntes o denúncies” i que aquesta vol ser una eina més al servei dels ciutadans en aquest sentit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada