dimarts, 5 de febrer del 2013

Nota de Premsa de l'Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys


El TSJC declara il•legals les obres del segon camp de futbol a Sant Jaume dels Domenys


L’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys, llavors governat per ERC i PSC, va decidir tirar endavant la construcció d’un nou camp de futbol al costat del cementiri finançat pel “Plan Zapatero 1”.
Van ser 378.047 € els que va disposar el municipi a fons perdut.

Moltes raons van portar a la llavors oposició, CIU, a no donar suport a aquest projecte: no era prioritari, no era el lloc adequat i il•legalitat al projectar-se construir en una zona verda. CIU va presentar diverses alternatives que considerava més adients.



L’Ajuntament va tirar endavant el seu projecte i la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Sant Jaume aprovava el Projecte de construcció d’un camp de futbol al costat del cementiri el 23 de març de 2009. I van començar les obres.

Un grup de veïns del municipi  van presentar un recurs contra l’Ajuntament de Sant Jaume per aquest projecte d’obra i el jutge va ordenar parar les obres mitjançant la presentació d’un aval, ja que hi va trobar indicis d’il•legalitat.

L’Ajuntament mou fitxa i aconsegueix que el jutge en sentència de 17 de maig de 2010 autoritzi la continuïtat de les obres. I  es van continuar les obres.

Però al recurs presentat encara li mancava,  la sentència sobre la legalitat del Projecte.

Posteriorment l’Ajuntament no compleix els terminis de finalització i justificació de les obres i se li comunica que no rebrà part de la subvenció i que ha de retornar la rebuda.

Enmig hi ha les eleccions municipals del 25 de maig de 2011. El tema del camp de futbol és un tema cabdal en la confrontació electoral: ERC i PSC per continuar-lo, CIU per no continuar-lo.


El resultat electoral és clar: CIU obté majoria absoluta.

CIU, ja governant a l’Ajuntament, aconsegueix no retornar els diners del “Plan Zapatero 1” i percebre els diners que faltaven cobrar de la subvenció.

També atura les obres del segon camp, aprofita les torres de llum, les banquetes,.. i ho instal•la juntament amb la gespa artificial al Camp de futbol Joaquim Mª Palau i Rabassó, que és el camp de futbol de sempre (la remodelació va ser inaugurada el 30 de desembre de 2012).

Evidentment ERC i PSC no han estalviat les crítiques a l’Ajuntament per malversar fons públics al no acabar una obra començada.

Però, faltava una sentència,...

Finalment el dia 20 de desembre de 2012 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictat sentència.

Aquesta sentència és ferma i no admet cap recurs.

Citem literalment un paràgraf d’aquesta sentència:

“ESTIMAMOS el acuerdo contencioso-administrativo interpuesto contra el Acuerdo de la Junta de Gobierno Local de fecha 23 de marzo de 2.009, por el que se acuerda aprobar definitivamente el Proyecto de construcción de un campo de fútbol entre la calle Marinada y Condal de la zona de “Els Arquets”, Acuerdo y Proyecto que ANULAMOS y dejamos sin efecto.”

Aquesta sentència anul•la el Projecte de les obres que s’han fet al Camp de Futbol del costat del Cementiri de Sant Jaume dels Domenys i l’acord de la Junta de Govern Local que ho va aprovar, ja que el Projecte, no s’ajusta a dret.

Les  raons dels jutges del TSJC són clares :

 -  A la zona “s’hi admeten usos i activitats públiques que siguin absolutament compatibles amb el caràcter de l’espai lliure o zona verda”.  En principi, “ tota activitat esportiva d’ús públic que no impedeixi el normal ús de l’espai lliure pot ser admesa”.

 - “Examinado el Proyecto del campo de futbol impugnado, se constata que su  configuración como espacio cerrado o vallado para el uso exclusivo del deporte futbol, vulnera las exigencias de la calificación urbanística”...


Aquí acaba, de moment, la història,... queden les preguntes:

Si es van fer unes obres il•legals,... qui ha estat realment el malversador de fons públics?

Quina és la seva responsabilitat?                        

                                       Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada